Je gegevens worden beschermd via onze Privacy Policy

Boek een sessie

Ik ga graag samen met je aan de slag om te kijken hoe we jouw probleem het best kunnen aanpakken.

Of bel:
06 82 97 74 05

Stuur je liever eerst een mail?
info@vm-psychologen.nl

Seksualiteit & Relaties

Seksualiteit &
Relaties

Direct aan de slag

Boek een sessie

Locatie: Schiedam

Wachttijd: maximaal 1 week

Traject: 5 - 15 sessies

Heb jij problemen of onzekerheden in bed? Vind je het moeilijk om hier open met iemand over te praten? Je bent zeker niet de enige die problemen ervaart in de slaapkamer.

Je bent ook zeker niet de enige die het moeilijk vindt om hierover te praten. Seks is zo’n belangrijk onderdeel van je leven, dat het erg belangrijk is om een oplossing te vinden voor jouw probleem. Soms lost een probleem zich vanzelf op, doordat je hier bijvoorbeeld met je partner over praat of doordat je experimenteert met seks. Wanneer jouw probleem zich niet vanzelf oplost is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Vind je het ongemakkelijk om over seks te praten met een hulpverlener? Zodra je de eerste stap hebt gezet zul je merken dat het enorm oplucht om over je seksualiteitsproblemen te praten.

Voorbeelden van problemen rondom seksualiteit zijn:

  • Pijn tijdens het vrijen
  • Onzekerheid in bed
  • Niet opgewonden raken
  • Niet klaar kunnen komen
  • Geen erectie krijgen
  • Geen zin (meer) hebben in seks
  • Je niet lekker voelen bij je geslacht (genderdysforie)
  • Twijfelen over je geaardheid
    Ben ik misschien homo/lesbisch of bi?

Geaardheid

Twijfel jij of je op mannen of vrouwen valt, of voel je je aangetrokken tot beide geslachten? Heb je dit geprobeerd te onderdrukken, maar lukt dit niet langer? Of ben je er al uit wat jouw geaardheid is, maar vind je het nog moeilijk om hiermee om te gaan?

Wanneer je erachter komt dat je niet hetero bent, brengt dit veel verwarring met zich mee. In feite verandert je hele zelfbeeld, je toekomstbeeld en de manier waarop je omgeving naar je kijkt. Het is logisch dat je het moeilijk vindt om hiermee om te gaan. Je zit met een hoop twijfels en vragen. Het is belangrijk om hiermee aan de slag te gaan door erover te praten, te experimenteren en antwoorden te vinden op jouw vragen. Als je er zelf niet uitkomt, is het een goed idee om professionele hulp hierbij te zoeken.

Relaties

Is de verliefde periode in je relatie voorbij? Hebben jullie steeds vaker discussies of zelfs ruzie? Is er sprake van wantrouwen in jullie relatie?

Zodra de verliefde periode over is, is een relatie hard werken. Goede communicatie is hierbij het allerbelangrijkst. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien hebben jullie andere verwachtingen van jullie relatie of jullie toekomst, andere manieren van communiceren of bagage uit vorige relaties. Door hier niet goed met elkaar over te praten, ontstaan er steeds meer irritaties en ruzies over onbenullige dingen.
Misschien is er sprake van wantrouwen in jullie relatie? Probeer dit open met elkaar te bespreken, zodat het niet tussen jullie in komt te staan. Vertrouwen is de basis van een goede relatie, dus jullie zullen er hard aan moeten werken om elkaar volledig te gaan vertrouwen.

Hebben jullie zelf alles geprobeerd om jullie relatie te redden, maar mocht dit niet baten? Probeer dan eens, samen of afzonderlijk, professionele hulp te zoeken. Iedere relatie kent problemen, de vraag is of jullie beide bereid zijn om aan jullie relatie te werken. Uiteindelijk kunnen jullie er samen sterker uitkomen.

Ervaringen &
referenties

Direct aan de slag

Boek een sessie

Het is belangrijk om je op je gemak te voelen bij degene met wie je je problemen wilt bespreken. Hieronder wat ervaringen van de mensen die ik eerder geholpen heb met problemen rondom seksualiteit en relaties.

Nadat ik uit de kast was gekomen, vond ik het toch nog heel moeilijk om met mijn geaardheid om te gaan. Met Kay-Lee praten heeft me hier echt bij geholpen. Waar ik van de meeste mensen niet echt het idee had dat ze mijn situatie begrepen, merkte ik aan alles dat Kay-Lee door haar eigen ervaringen precies begreep hoe ik me voelde.

Bob, Schiedam, juni 2017

Twijfel je nog?

We kunnen ook gewoon even bellen. Tijdens een telefoongesprek kun je misschien nog wat beter een indruk krijgen of je dieper op je problemen in wilt gaan. Bovendien weten wij dan iets beter waar je mee zit en hebben we nog meer aan een eerste sessie &mdash als je daar voor kiest, natuurlijk.

Image

Zet vandaag de eerste stap